Lund Giants HC's styrelse meddelar tisdagen den 20 november, efter ett enhälligt beslut i styrelsen, det smärtsamma beslutet att dra ur A-laget från div 2 C Region Syd med omedelbar verkan.

"Beslutet är grundat på en bedömning av att nuvarande seniortrupp ej klarar av att genomföra division två spel pga. av att truppen är för liten och att den då ej når upp till de kvalitetskrav som är rimliga att ställa för deltagande i seriespel på denna nivå."

_____________________________________________________________________________________________

<<<2007-11-19>>>

Nu finns A-lagets schema ute under "Länkar" på menyn.

/Webmaster.

Giants överkörda av ett spelskickligt Hässleholm.

Jag tänker bara skumma igenom matchen eftersom att jag är på tok för besviken för att göra en djupare analys av varje period.

Giants kom till spel med knappt två femmor och inledde matchen svagt. Hässleholm gjorde 1-0 redan efter 1:07 och därefter rann det iväg i sin egna lilla takt.
Visst lyckades man vaska fram en och annan målchans men riktigt farligt blev det aldrig. Nej, idag hade Giants inte mycket att hämta eftersom att Hässleholm spelade en mycket skicklig och "stängd" ishockey samtidigt som Giants mest spelade med huvudet under armen. Positivt idag, om något, var målvakten Oskar Ekdahls respektlösa spel, detta var andra matchen som Oskar fått hoppa in och göra bra ifrån sig i en period, roligt att se.

Nästa match är borta mot Halmstad Hockey, nedsläpp 17:00 på söndag.

/David.

<<<2007-11-15>>>

Knackig insats av Giants när Osby togs emot på hemmais.

1:a perioden:
Så agerar Giants försvaret lite passivt och Osby kan göra 0-1 i tom kasse efter retur.
Efter Osbys lednings puck så arbetar sig Giants mer och mer in i matchen och efter 8 minuter och 4 sekunder så stänker Johan Brodén in 1-1 i krysset.
Nu är Giants med i matchen igen och allt kändes bra tills Osby tyvärr gör 1-2 bara 2 minuter efter Broddans mål. Giants kämpar på och spelar riktigt bra hockey med mycket skott och chanser. Efter ett slumpskott så släpper Osbys målvakt en retur som flera spelare är på men det är Pontus Lundell som till sist vräker in 2-2 pucken, och då kändes det som att vi var med i matchen på riktigt. Men kallduschen kommer bara 10 sekunder efter 2-2 målet på ett friläge och därefter kommer både 2-4 och 2-5 innan periodvilan.

2:a perioden:
Giants andra period var kanske en av dom sämre den här säsongen. Osby rivstartar och gör 2-6 och 2-7 inom loppet av 3 minuter och då var matchen avgjord. Mattias Björk får nog efter 5.18 och in kommer Oskar Ekdahl och gör det med bravur.
Innan periodvilan kan Osby göra 2-8. Mer händer inte.

3:e perioden:
Spelar Giants som man gjorde innan Osby drog ifrån i första med intensitet och kämparglöd som är kul att se när det går som det går. Men effektiviteten finns tyvärr inte där. Osby spelar smart och hinner också göra 2-9 innan kvällens föreställning var över.

Giants målskyttar:

1-1 Johan Brodén (C. Wernberg).
2-2 Pontus Lundell (P. Karlsson, C. Wernberg)

Sammantaget kan man säga att Giants spelade bra i totalt 20 minuter. Om vi ens ska ha någon chans mot dom bättre lagen så måste vi spela okej hockey i mer än en period. Sedan får man inte glömma att det återfanns två nygamla spelare i matchen, dessa var Andreas Charalabidis och Magnus Axenklev. Alltid skönt med förstärkningar. Mattias Björk hade även en mycket otacksam uppgift eftersom att avsaknaden av försvarsspel var stor. Nästa hemmamatch möter Giants Jonstorp och där finns det mer än goda möjligheter att ta 2 poäng men man får inte glömma att det är Hässleholms HK på bortais först!

Text: David Ekblad.

<<<2007-11-12>>>

Giants föll tungt i Karlskrona.

Karlskrona började med hård offensiv och det märktes verkligen varför man ligger i toppen av tabellen.
Giants hade knappt hunnit ur omklädningsrummen då Karlskrona tryckte in 1-0 bakom en chanslös Mattias Björck. Bara minuterna senare var det dags igen, denna gången hängde man inte heller riktigt med och Karlskrona kunde göra 2-0.
3-0 kom i powerplay för Karlskrona och helt plötsligt kändes en poäng väldigt långt borta.
Men Giants hade inte sagt sitt då man bara sekunder in efter Karlskronas 3-0 mål attackerade hårt och efter riktigt kalabalik la Stephen Breisner in pucken i öppen kasse.
Resultatet stod sig perioden ut och efter 3-1 målet spelade Giants riktigt bra defensiv.

Periodsiffror: 3-1,x-x,x-x.

Man inleder perioden bra och Karlskrona får inte riktigt till det framåt.
Men efter fem minuter stod man för ett riktigt klassmål då André Sandberg i Karlskrona ställdes fri mot Mattias Björk och la in 4-1 efter en snygg dragning.
Giants försvarar sig dock bra i andra perioden och Mattias Björk tog skott efter skott, men man kan inte ta allt och 5-1 kommer efter drygt 10 minuter.
Det defensiva spelet fortsätter och man har bara en del halvchanser, tyvärr får man inte till de där riktigt vassa chanserna, men det fick Karlskrona och 6-1 var ett faktum innan perioden tog slut.

Periodsiffror: 3-1,3-0,x-x

Andra perioden påminner väldigt mycket om andra perioden då man tvingas spelas ett defensivt spel, dock mattas Karlskrona en aning då de mer börjar försvara sin ledning och trycker inte på lika hårt, dock skulle Mattias Björk få släppa in ett par puckar till denna afton.
7-1 kom efter fem minuter in på perioden då Giants inte riktigt hängde med och André Sandberg kunde stå fri och placera in målet. 8-1 målet kom i powerplay och det finns inte så mycket att säga om det målet då det helt enkelt var ett typiskt powerplay mål.
De sista sekunderna fick dock Giants chansen till ett tröstmål då Charlie Wernberg (?) Kunde ha skjutit in pucken i mål, men pucken gjorde då ett helt skjut hopp över hans klubba och Karlskrona skulle få en kontring och på deras nästa chans kunde man göra 9-1, oförtjänt via köksvägen!

Periodsiffror: 3-1,3-0,3-0.

Kort sagt kan man säga att Giants gör en bra defensiv insats, det fanns inte så mycket man kunde göra då Karlskrona spelade riktigt bra och släppte inte till så mycket bakåt.
Positivt idag: Mattias Björk som räddade hela 54 skott, och en del av dom var riktigt svettiga räddningar!
Nästa match är på onsdag då man tar emot Osby IK som ligger för tillfället femma och slog idag Jonstorp hemma med 9-0. Matchen spelas klockan 19:00 på Lunds Ishall.

Giants - Värnamo 1-5.

Giants börjar matchen på ett alldeles utmärkt sätt och är faktiskt spelmässigt bättre än Värnamo. Man trampar gasen i bottan utav bara tusan och Värnamo drar på sig utvisningar. Jag skulle vilja säga att man gör sin bästa period för säsongen hittills. För att gå över till händelseförloppet i matchen så gör Oscar Björk 1-0 till Giants mitt i röran framför kassen efter 18:22, fint assisterad av Göran Karlsson och Christoffer Brandorf. Giants håller tätt i resten av perioden som slutar 1-0. En bra genomförd period med bra fart och rejält spel.

I andra perioden får Värnamo ett tidigt friläge och gör 1-1 efter 0:22 bakom Erik Lång från J18-laget som för dagen vaktade Giants-kassen. Kort därefter drar båda lagen på sig ett helt skepp lastat med utvisningar och matchen blir mycket sönderryckt. Värnamo drar även på sig två st 10 minuters utvisningar efter att ha tjafsat med domaren om några domslut. Dessvärre faller alla utvisningar i Värnamos favör till sist, som får spela fem mot tre och då kan inte Giants stå emot. 1-2 står det på tavlan efter 17:30, snacka om surt läge.

Periodsiffror: 1-0, 0-2, x-x.

Värnamo ökar på sin ledning till 1-3 och Giants glider allt mer ifrån. Sedan uppstår ett bråk som endast renderar i utvisning för Giants??, och mer där till. Värnamo får powerplay fem mot tre än en gång och då sitter 1-4 i nätmaskorna i hemmamålet efter 9:36 och matchen är avgjord. Giants drar senare på sig ännu en dum utvisning och då fastställer Värnamo slutresultatet till 1-5.

Utvisningar: Giants: 2x8 2x10. Värnamo: 2x7 2x10.
Skott: 19-27.
1-0 Oscar Björk (G. Karlsson, C. Brandorf)

Idag gör Giants en av sina absolut bästa perioder hittills - den första då alltså. Men man faller pga av alla dumma utvisningar och alla missade målchanser. Positivt idag var målvakten från J18 Erik Lång's spel, som matchen igenom spelade mycket mycket bra och stabilt. Han hade heller inte särskilt stor del i någon utav målen som föll idag, tycker jag. Hoppas att han får chansen fler gånger. Annars var det inte mycket som stämde i de två sistnämnda perioderna idag.

Nästa match är mot Karlskrona HK på bortaplan och om man verkligen kämpar stenhårt, visar hjärta och käkar puck, så ska man säkert kunna rycka i mattan under KHK's fötter. Nedsläpp 17:00 i Telenor Arena.

/David.

<<<2007-11-05>>>

Ännu en förlust för Giants, denna gång på bortais mot Alvesta SK.

Håller Giants, som vanligt, spelmässigt jämna mått med sitt motstånd men inleder dock lite trevande. Alvesta tar tag i det där initiativet som är så viktigt att vara först på och sätter 1-0 på ett skott som Mattias Björk är med på fast som otursamt nog studsar in i mål efter 11:25. Alvesta får därefter en utvisning mot sig men utnyttjar Giants misstag på ett bra sätt och skickar in 2-0 på en retur. Målet kom alltså i numerärt underläge för Alvesta. Mycket snöpligt. Men Giants hade absolut inte gett upp bara för det utan istället sticker 3:e femman upp i anfallszon och Sylvester Selster pillar in sitt första mål för Giants och sitt första mål i svensk seniorhockey, assist Zakarias Persson fram till 2-1. Inga fler mål. Periodvila med ställningen 2-1.

I andra gör Alvesta lite snöpligt 3-1 och 4-1 och Giants verkar inte riktigt helt med på noterna. Men lite senare friserar man siffrorna till 4-2 och även denna gång är Sylvester Selster målskytt, som snyggt tar vara på ett misstag ifrån Alvesta och med en vacker "snurrfint" mycket distinkt skickar in pucken mellan benen på målvakten efter 19:16 och det är ljus i matchen igen, assist Ken Flydalen.

Periodsiffror: 2-1, 2-1, x-x.

Inför denna perioden hoppades man att Alvesta skulle få en riktigt tung resa fram till slutsignalen och det fick de också. Men en riktigt duktig målvakt i Alvesta ser till att inte fler puckar smiter in den gången. Dock trillar en puck till slut in när Alvesta 15:50 drar på sig en utvisning och comebackande Johan Brodén styr in 3-4 rätt upp i taket, helt otagbart för målvakten. Tid för målet 16:05 assist Andrée Tegstam och Oscar Björk. Giants kämpar och sliter och när man får en utvisning mot sig i slutminterna tas en chans till kvittering helt bort. Det faller inga fler mål i matchen och Alvesta vinner tungt med 4-3.

Periodsiffror: 2-1, 2-1, 0-1.

Utvisningar: Alvesta: 9x2 1x10. Giants: 7x2.

Skott: 33-26.

2-1 Sylvester Selster (Z. Persson)

4-2 Sylvester Selster (K. Flydalen)

4-3 Johan Brodén (A. Tegstam, O. Björk)

Om denna matchen kan man säga att Giants fortsatt är spelmässigt med sina motståndare, dock på något sätt faller man ändå tillbaka, blir tvåa på alla puckarna och "man-mot-man" situationerna för att sedan vakna när det är lite för sent. Vi är med andra ord fortfarande lite för snälla i vårt spel. Förutom detta så ser det fortfarande bättre ut och vi är absolut inte lätta att spela mot trots att vi får underläge med ett par mål, vi har trots allt gett alla lagen en svettig upplevelse hittills. Man behöver få lite effektivitet i powerplay.

Nästa match är hemma i "majsburken" nu på onsdag mot Värnamo, som precis som vi fått lite grus under skridskorna här i början. Nedsläpp 19:00!

/David.

<<<2007-10-31>>>

Giants förlorade hemmamatchen mot Tyringe med 4-7.

Är jämn in i det sista. Spelmässigt tycker jag att vi är med Tyringe i hela denna perioden. Giants trycker och trycker och får faktiskt spela fem mot tre i hela en och en halv minut men dock utan utdelning. Avsluten tar enligt min mening alldeles för lång tid. Giants sliter och sliter men så kommer då smällen i ansiktet. Tyringe kontrar och sätter 0-1 15:29 efter ett gruff framför mål där Mattias Björk står emot flera skott men kan till slut inte hålla tätt och Tyringe trycker in pucken. Giants replikerar dock omgående genom Markus Dahlkvist som mycket vackert styr pucken i mål fram till 1-1 i Tyringekassen, assist Ken Flydalen. Sedan händer något otäckt men också konstigt. Navid Tavakoli jagar pucken i försvarszonen och sätter in en "schysst" tackling på en Tyringespelare som tar väldigt illa och skada uppkommer. Navid får matchstraff och får lämna isen, mer händer inte i perioden. Två storspelande målvakter håller siffrorna nere. För Giants del Mattias Björk!

Periodsiffror: 1-1, x-x, x-x.

I denna perioden är tillställningen mycket jämn men väldigt tuff inledningsvis för Giants som får börja med att spela tre mot fem men man klarar dock av detta. Sedan följer en nästan helt jämn period chans- och spelmässigt fram tills 18:27 då Tyringe gör 1-2. 23 sekunder senare sitter även 1-3 då Giants inte orkar stå emot Tyringe och tappar markering på en helt fri Tyringespelare som får komma och "lägga in" 1-3. Här kändes allt jättetungt och med hakan i bröstet gick jag till periodvila.

Periodsiffror: 1-1, 0-2, x-x.

Men jag kunde höja min haka efter 0:38 i tredje perioden då Stephen Breisner serverar Hampus Gunnarsson en riktig kalasmacka framför mål och "Hampe" står för ett kyligt avslut till 2-3. Dessvärre följer det hela med att Tyringe gör 2-4 efter 4:25 och även 2-5 efter 5:00 på en riktig miss av Giants. Här kändes det som att luften hade gått ur ballongen för hemmalaget men så var icke fallet. Istället går man ut sliter utav bara tusan vilket också ger utdelning efter 9:20 då Hampus "Hampe" Gunnarsson sätter sin andra strut för kvällen till 3-5 efter en tilltrasslad situation framför kassen, assist Ken Flydalen och återvändande Fredrik Orest. 15:38 höll man på att flyga genom taket då Giants pressar på stenhårt i Tyringezonen och Charlie Wernberg kan till slut men en enorm vilja sätta dit 4-5 och sitt första mål i Giants. Man var nu med i matchen igen och Bosse Svanberg, som för tillfället är "stand in" till Nisse Nilsson som är bortrest, väljer att ta ut Mattias Björk till förmån för en sjätte utespelare i hopp om att till slut nå en kvittering. Men så går det som det så ofta går när man tar ut målvakten - Tyringe sätter 4-6 men innan dess hade bl.a Hampus Gunnarsson ett jätteläge på ett slagskott som går centimeter utanför mål. Giants väljer att behålla målvakten i båset och då fastställer Tyringe slutresultatet till 4-7.

Periodsiffror: 1-1, 0-2, 3-4.

Jag måste säga, även om det börjar bli lite tjatigt, att detta är ännu ett steg i rätt riktning. Man kämpar och sliter men på något sätt räcker det inte enda fram. Nog sitter man allt och väntar på utdelningen av allt detta slit. Giants gör i alla fall en stark instats idag vilket jag tycker man ska upphöja, trots att Tyringe stundtals blev för svåra. Matchen var även sönderryckt mycket av alla utvisningar. Mattias Björk i Giants-kassen hade ingen lätt kväll.

Förutom detta var denna kväll full av överraskningar. Fler och fler kliver fram och tar mycket ansvar vilket är mycket roligt att se. Fredrik Orest och Göran Karlsson deltog även i matchen efter en lång tid av skador. Roligt att se.

Nästa match är nu på söndag borta mot Alvesta SK kl. 17:00 och där ska man med allt sitt slit försöka gripa 2 poäng!

Utvisningar: Giants: 2x8 1x5 1x20. Tyringe: 2x8 1x5 1x10 1x20. Skott: 26-38.

1-1 Markus Dahlkvist (K. Flydalen)

2-3 Hampus Gunnarsson (S. Breisner)

3-5 Hampus Gunnarsson (K. Flydalen, F. Orest)

4-5 Charlie Wernberg (K. Flydalen, M. Persson)

/David.

<<<2007-10-28>>>

Förlust med 4-8 mot Kallinge/Ronneby.

Dagens match skulle bli tuff. Det visste alla.

När 13 minuter var spelade i första perioden stod det 0-3 till gästerna.
Och när bortalaget senare gjorde 0-4 vid 16:17 kändes matchen nästan avgjord. Men Giants gav som vanligt sig inte och fortsatte kämpa på. Hampus Gunnarsson pillade sedan in 1-4 vid tiden 18:45 och tände ett visst ljus i matchen för Giants del. Annars var det bara ett lag på banan i denna period nämligen - KRIF. Periodsiffror: 1-4, x-x, x-x.

Börjar med att KRIF gör 1-5 efter 2:26 och här känns matchen totalt avgjord. Giants jobbar vidare och Andrée Tegstam sätter säsongens första fullträff fram till 2-5 efter 2:38, med en härlig snärt från blålinjen. Men några minuter senare så ringer det i det andra målet igen och KRIF gör 2-6 efter 10:25. 5 minuter senare styr Marcus Persson in 3-6, fint framspelad av Navid Tavakoli och det är också vad man går med till pausvila. Periodsiffror: 1-4, 2-2, x-x.

Börjar på ett trevligt sätt. Navid Tavakoli smyger upp vid bortre stolpen och sätter säkert 4-6 till Giants mycket vackert framspelad av Marcus Persson och nye Markus Dahlkvist. Mer händer inte i denna period, förutom att KRIF utökar sin ledning till både 4-7 och 4-8. Och det är också vad matchen slutar. Periodsiffror: 1-4, 2-2, 1-2.

Utvisningar: Giants: 5x2 KRIF: 5x2. Skott: 26-43.

Tyvärr dök ett par namn upp på skadelistan idag. För det första så ådrog sig Ken Flydalen en lättare hjärnskakning och tvingades utgå, missar troligen matchen mot Tyringe. Och inte nog med det så blev Johan Brodén fult tacklad in i sargen av en KRIF-spelare och man befarar en korsbandssträckning i knäet där, missar även han hemmamatchen mot Tyringe.

Annars gör man en mycket stark insats idag trots förlust. Trots att man får både 0-3 och 0-4 i baken så fortsätter man att jobba och slita nåt så in i vassen och får faktiskt in ett par kassar och markerar att det inte är lätt att åka till Lund för att spelar bortamatch i vår kalla ishall! Ett gott tecken på en mycket bra laganda! Dessvärre saknade man också en del spelare i dagens match. Filip Rubensson var med Pantern, Mattias Persson avstod pga nackont och Tobias Svensson är knäskadad.

Nästa match blir alltså nu på onsdag hemma mot Tyringe. Kämpar man lika hårt där som idag så har man goda möjligheter att vinna!

/David.

<<<2007-10-25>>>

Delad pott i Jonstorp.

Första perioden börjar väldigt lungt om man säger så. Båda lagen känner på varandra ett långt tag eller man skulle nog kunna säga hela första perioden. Det konstiga var att båda lagen spelade en mycket stark defensiv hockey i inledningen för att sen släppa allt. Även om denna period var mycket chansfattig i allo, så skapar ändå Giants matchens första farlighet genom Ken Flydalen som genom fint förarbete av sin lagkamrater bryter in på mål och lägger en backhand i stolpen. Mycket mer händer inte i denna period. Mållöst efter första. Periodsiffror: 0-0, x-x, x-x.

I andra lossnar så äntligen målskyttet och äntligen kan en ”Första säsongsmålet målskytt” utses för Giants. Ty premiären mot Halmstad slutade mållös för Giants. Och denna målskytt blev Pontus Lundell som trycker in pucken till 0-1 efter ett rejält kurl framför kassen, assisterad av de två nykomlingarna Sylvester Selster och Charlie Wernberg. Dessvärre dröjer det inte längre än 75 sekunder innan Jonstorp kvitterar och man gör det väldigt snyggt. Giants försvaret tittar på pucken och tappar markering på en Jonstorpspelare som enkelt lägger in pucken till 1-1 efter 5:55. 20 sekunder senare gör Jonstorp även 2-1 efter riktigt slött försvarsarbete av hela Giants, återigen får en helt fri Jonstorpspelare komma in och med en enkel backhand lura Magnus Thomasson fram till 2-1. I detta läge kändes allting mycket tungt, först ta ledningen med 0-1 och sen tappa allt inom loppet av några få minuter. Men Giants skulle komma att rycka upp sig och nye Filip Rubensson från Pantern visar prov på bra spel tillsammans med Ken Flydalen och tillsammans skapar de en rad vassa chanser bl.a får Ken öppet mål men dock utan utdelning där. Periodsiffror: 0-0, 2-1, x-x.

Nu händer något mycket märkligt, Giants pressar på i Jonstorpzonen och Navid Tavakoli petar faktiskt in 2-2 men domaren, som faktiskt också står 2 meter därifrån signalerar inte för något mål. Utan det hela ser ut som att han blåst för blockering strax innan pucken passerade mållinjen. Typiskt värre. Men nu får man skåda Giants fina laganda istället när man absolut inte ger sig utan kämpar på. Och slitandet ger utdelning efter 6:05 då Filip Rubensson, fint framspelad av Ken Flydalen och Marcus Persson, gör 2-2. Jonstorp blir mer och mer avvaktande nu och då passar återigen Filip Rubensson på att ta tag i taktpinnen. Starkt trycker han sig in framför kassen och lurar upp Jonstorpskeepern på läktaren och sätter pucken i öppet mål efter 13:18, assist Marcus Persson och Navid Tavakoli. Glädjen var stor nu – men varade dessvärre inte särskilt länge. 14:50 sitter kvitteringen, då Giants inte får ut pucken ur zonen. Med 30 sekunder kvar av matchen åker Giants på en utvisning men reder dock ut stormen trots hårt tryck av Jonstorp. Matchen slutar 3-3. Periodsiffror: 0-0, 2-1, 1-2.

Giants målskyttar för kvällen:
0-1 Pontus Lundell (S. Selster, C. Wernberg)
2-2 Filip Rubensson (K. Flydalen, M. Persson)
2-3 Filip Rubensson (M. Persson, N. Tavakoli)

Utvisningar: Jonstorp: 8x2 1x20 Giants: 9x2. Skott: 20-20.

Sammantaget är detta en helt OK match i mina ögon. Dock finns det en del saker kvar att jobba på, men så är det ju alltid. Giants börjar hitta varandra bättre och bättre på banan, vilket är jätteviktigt nu när allting dragit igång på allvar. Även om det från Giants sida kom en del misstag så tycker jag att alla i HELA laget gjorde en mycket stark insats och bidrog allesammans till säsongs första div.2 poäng!

Nu är det lungt ett tag fram tills söndag då Giants möter Kallinge/Ronneby IF på hemmais, en tuff nöt att knäcka. Väl mött då!

/David.

<<<2007-10-24>>>

Inför Jonstorp - Giants

Imorgon drar A-laget norr ut för match mot Jonstorps IF, där undertecknad kommer att finnas på plats. Jonstorp har liksom vi ett nytt och relativt ungt lag.

Idag hade man också träning, och en mycket bra sådan.

I stort sätt alla spelare är tillgängliga till matchen imorgon med klara undantag för knäskadade Tobias Svensson och Mattias Björk, som har ont i ryggen. Backupmålvakt blir istället Daniel Hult från J18.

I övrigt ser laget fräscht och bra ut och kämpar man riktigt hårt i var enda närkamp och på var enda liten puck så ska man ha en bra chans till 2 poäng imorgon!

/David.

<<<2007-10-21>>>

Förlust i seriepremiären med 0-4 mot Halmstad Hockey.

Första perioden:

Giants stod upp tappert och på ett mycket bra sätt, men Halmstad drog det längsta strået.

Man höll långa stunder spelmässigt jämna mått med Halmstad men när den forne giantsspelaren Victor Löfstedt, som numera spelar i Halmstad, fick komma förbi Giants-försvaret helt fri, var 0-1 ett faktum. Man märker också att Halmstad har, precis som vi, ett ganska fräscht och nytt lag. Utvisningar duggar också tätt i denna period. Då det också ändras regler och de flesta lagen är inne på ny säsong så blir regeltolkningarna lite upp och ner i början men rättar till sig efter hand.

Andra perioden:

Fortsätter som den förra men med några fler mål, dock för Halmstad. Finns inte så mycket mer att syna i denna period.

Tredje perioden:

Finns egentligen inte heller mycket att säga om. Halmstad får in ytterligare ett mål och dödar matchen totalt.

Mer info om matchen kommer senare.

Sammantaget gör man en stark laginsats idag, trots förlust. Alla var med idag men hade inte fullt så mycket istid som vissa andra då man bestämde sig för att gå ner på folk till 2 femmor. Det tråkiga är att Andrée Tegstam och Marcus Persson dras med ljumskproblem. Vi får hoppas att de där ljumskproblemen löser sig så småningom. Och inte nog med det, så råkade Tobias Svensson ut för en otäck knäskada i träningsmatchen borta mot Tyringe och var därför inte med idag. Efter en kommande magnetröntgen blir det klart om det är ytterliggare skador i knäet, men som det ser ut idag blir han tyvärr borta minst 4 veckor.